Dispeceratul societăţii SC RAJA SA Constanţa din Medgidia a fost sesizat miercuri de către un abonat, care reclama că la robinetul din casă curgea apă amestecată cu motorină. O echipă de intervenţie a răspuns solicitării, deşi era vorba despre reţeaua interioară a abonatului.
Echipa RAJA a verificat instalaţia publică din zonă, precum şi instalaţiile interioare ale consumatorilor vecini. Au fost prelevate probe din toate reţelele, atât din cea a petentului, cât şi din la cele ale vecinilor, dar şi din reţeaua publică aparţinând societăţii. „Din primele verificări a rezultat că problema a apărut în urma unei defecţiuni la o instalaţie improvizată de încălzire a apei. Rezervorul de combustibil care asigura încălzirea apei s-a fisurat, motorina scursă a pătruns în rezervorul de înmagazinare apă caldă a boilerului, iar de aici combustibilul amestecat cu apa din rezervor a ajuns în reţeaua interioară, implicit la robinetul reclamantului“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa.
Apa este curată
Rezultatele analizelor de laborator de la toate probele prelevate din zonă au confirmat faptul că pe reţeaua publică nu s-a determinat conţinut de produs petrolier. „Infiltraţiile de combustibil au apărut în urma analizelor doar la nivelul instalaţiei interioare a celor două imobile de la numerele 16 şi 18. În ceea ce priveşte rezultatul analizelor probelor prelevate din reţeaua publică, de la puţul nr. 5 şi rezervoarele aparţinând RAJA Constanţa, precum şi de la celelalte case din zonă, acesta a confirmat că apa distribuită de RAJA se încadrează în parametrii normali de potabilitate şi nu conţine produse petroliere“, a mai spus Irina Oprea.
Reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa spun că, având în vedere prejudiciul de imagine adus societăţii de către reclamant, „care a afirmat nefondat că RAJA Constanţa este responsabilă de acest i