Viaţa de student în Marea Britanie este aproape similară cu cea din România. Diferenţa constă în atitudinea profesorilor şi în studiile aplicate, mărturisesc trei tinere românce. Sursa: ARHIVA PERSONALĂ
Anul trecut, 3.000 de tineri români au plecat la studii în Marea Britanie, atraşi de mirajul formării profesionale peste hotare.
Şi, chiar dacă parlamentul britanic a aprobat recent chiar triplarea taxelor universitare, acestea ajungând până la 9.000 de lire sterline pe an, universităţile din Regatul Unit rămân o atracţie pentru români. Motivul principal, susţin trei tinere românce, este atitudinea colegilor şi a profesorilor.
Învăţământ foarte practic
Cristina Chiriac, Diana Paroiu şi Alina Totti urmează cursurile universităţii West minster. Prima este masterandă în comunicarea internaţională, iar celelalte frecventează studii de licenţă în relaţii publice. Influenţate de poveştile colegilor care au studiat în Marea Britanie şi mizând pe "sistemul educaţional bine pus la punct", cele trei românce susţin că principala motivaţie pentru alegerea Universităţii Westminster a fost "şansa în carieră" care derivă de aici.
"Urmând cursurile unui mas terat aici, aş putea să am mai multe şanse în ceea ce priveşte dezvoltarea carierei, atât în România, cât şi în altă parte", susţine Cristina Chiriac. Mai mult, Diana Paroiu se declară încântată de cursurile practice şi de faptul că a învăţat să facă o campanie de relaţii publice reală.
Deşi crede că facultatea, atât în România, cât şi în Marea Britanie, formează anumite competenţe, avantajul studiilor londoneze este acela de a pune în practică lucrurile învăţate, susţine Diana. "Îmi amintesc că, la o conferinţă la care am asistat, un vorbitor ne spunea că generaţiile care ies acum de pe băncile facultăţilor româneşti sunt generaţii irosite, în care nu s-a inve