Lucrările la staţia de epurare au intrat pe bani româneşti. Firma germană „Passavant" care a preluat conducerea lucrărilor a reuşit să consume banii europeni până la sfârşitul anului trecut, aşa cum era prevăzut în contract.
Nimic nu se pierde, totul se transformă. Piatra cubică scoasă de pe cel mai vechi bulevard din Brăila, refolosită pentru alte străzi
Şcoală de „24 de carate” la Brăila: cu 32 de clase, echipament IT şi trei laboratoare ultramoderne
Începând de anul acesta finanţarea lucrărilor este asigurată din fonduri româneşti.
Primarul Aurel Simionescu a anunţat de curând că există confirmarea de la nivel guvernamental că suma de 25 de milioane de euro, necesară pentru finalizarea staţiei de epurare a fost prinsă în buget.
Obiectivul trebuie terminat până la data de 1 iulie 2011, iar primarul Aurel Simionescu este foarte încrezător că acest lucru se va întâmpla.
Construită 70%
La această dată, staţia este realizată în proporţie de 70% iar ritmul în care se lucrează nu va fi foarte greu ca ea să fie finalizată până la termenul limită.
„Până la sfârşitul lunii iunie trebuie să terminăm lucrările. Este vorba despre o sumă foarte mare şi despre un volum mare de muncă, însă suntem deja la 70% ca şi valoare de lucrări realizate. Se lucrează foarte bine, mai ales pentru această perioadă de aceea am convingerea că vom termina până la timp", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Proiectul staţiei de epurare este cuprins în Programul ISPA şi se ridică la o valoare totală de 44 milioane de euro dintre care 19 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile şi 25 milioane de euro, fonduri româneşti de la bugetul de stat.
Odată finalizate lucrările, brăilenii vor avea parte de o staţie de epurare modernă care să purifice apele uzate deversate în Dunăre de către cei peste 200.000 de locuitori ai municipiul