Cele şase spitale din judeţ au nevoie de sprijin financiar pentru modernizare şi aparatură medicală. Ministerul Sănătăţii a elaborat o metodologie pe care a trimis-o săptămâna trecută spitalelor din ţară aflate în administrarea consiliilor locale şi judeţene. Acesta doreşte să sprijine financiar achiziţionarea de aparatură medicală şi o serie de obiective de modernizare a spitalelor.
Pentru a putea beneficia de implicarea financiară a Ministerului, administraţiile locale trebuie să îndeplinească trei cerinţe importante. În primul rând să vină cu o cotă de participare între 3% şi 5%, în cazul aparaturii trebuind să existe personal calificat care să ştie să o folosească dar şi locaţii pentru instalarea acesteia.
Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu, cel care are în administrare spitalele din Giurgiu, Singureni, Izvoru şi Vadu Lat, a hotărât să contribuie cu 20% din sumele pe care Ministerul le va oferi.
Pe lista întocmită de CJ după consultarea medicilor din spitalele aflate în subordine, se regăsesc 24 de aparate medicale şi 6 investiţii de reabilitare, modernizare şi reparaţii capitale. Valoarea estimativă a tuturor acestor investiţii este de 5,8 milioane de lei, CJ Giurgiu urmând să cheltuie 1,1 milioane de lei în cazul în care toată lista va fi acceptată.
Aparatură vitală
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu, instituţia care s-a ocupat de strângerea datelor din judeţ, a depus deja la Ministerul Sănătăţii o listă cu cererile celor şase spitale giurgiuvene. „Au fost date pertinente, nu s-a exagerat cu nimic. Semnalele de la Minister sunt favorabile. Rămâne ca acesta să dea un răspuns zilele următoare, după ce vor analiza listele provenite din toată ţara” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară”, Paul Marinescu, directorul DSP Giurgiu.
Dintre aparatele solicitate spre exemplu de Spitalul Judeţean Giurgiu, cel puţin două sunt d