Unele loţiuni pot accentua procesul de dispariţie a podoabei capilare. Pentru a evita acest efect, medicii recomandă o vizită la cabinetul dermatologului chiar şi pentru alegerea unui banal şampon
După ce au trecut de 35 de ani, 70 la sută dintre oameni încep să se confrunte cu rărirea podoabei capilare, susţin specialiştii. Pentru a opri căderea părului, suntem tentaţi să cumpărăm tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi afirmă că nu toate tratamentele de tipul şampoanelor sau al loţiunilor stopează căderea firelor de păr şi nici nu accelerează creşterea podoabei capilare.
"Cauza căderii părului este extrem de importantă atunci când dorim să apelăm la tratamente care să stopeze acest efect. Farmacistul, prietenii sau ceilalţi membri ai familiei nu sunt cele mai indicate persoane care să recomande soluţia adecvată împotriva căderii firelor de păr", a declarat pentru gândul prof. dr. Anca Zbranca, membru al Societăţii Române de Dermatologie.
Vopseaua de păr poate duce la căderea părului
Stresul, tratamentele hormonale, genetica, sarcina şi utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluţia pentru permanent, sunt câteva dintre cauzele căderii părului. "Factorul genetic influenţează decisiv desimea părului în cazul bărbaţilor. Dacă tatăl sau bunicul a suferit de calviţie, este foarte probabil ca fiul sau nepotul să aibă aceeaşi problemă. În acest caz, recuperarea părului cu ajutorul tratamentelor medicamentoase sau pe bază de soluţii este imposibilă", precizează medicul dermatolog. Potrivit specialistului, şampoanele sau loţiunile împotriva căderii părului sunt ineficiente mai ales dacă pacientul are afecţiuni la nivelul scalpului provocate de bacterii sau de micoze.
"Acestea fac mai mult rău, deoarece pot astupa şi mai mult ră