Conducerea Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj, spune că unica soluţie în cazul bolnavului cu ulcer varicos, refuzat la operaţie, este ca acesta să fie tratat pe banii altor persoane.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) Dolj au aflat de cazul lui Tiberiu Pârvu, un craiovean de 39 de ani care de mai mulţi ani suferă de ulcer varicos.
I-au plesnit venele de la picior, din cauza bolii. Medicii i-au trântit uşa în nas unui şomer, pentru 1.000 de lei
"Operaţia e ca zborul cu avionul: trebuie benzină"
Dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele CMR, a spus că soluţia se află în ograda bolnavului sau a apropiaţilor acestuia: "Să plătească altcineva pentru el tot ceea ce trebuie la operaţie! Dacă doctorii nu au cu ce realiza intervenţia, nu sunt ei de vină. Medicul este ca pilotul în faţa avionului: la un avion, dacă nu e benzină sau dacă nu i se face verificare înainte de a decola, pilotul stă şi se uită. Aşa se întâmplă şi cu doctorii. Este tragic, dar aceasta este situaţia", a declarat dr. Dobrescu. Întrebat ce se poate face pentru şomerul care nu-şi permite să cumpere materiale sanitare sau să dea bani medicilor, vicepreşedintele CMR a spus că, fără bani, în sistemul de sănătate nu se poate rezolva nimic. "În România, toate lucrurile se fac cu bani şi bani nu sunt. Şi eu, de exemplu, mă rog să nu mă îmbolnăvesc şi să nu ajung în spital, pentru că angajaţii n-ar avea cu ce să mă trateze dacă nu aş asigura cele trebuincioase", a adăugat dr. Dobrescu.
Poate fi salvat
Doctorii spun că bolnavul poate fi salvat, "din cauza acestei afecţiuni nu se moare. Pacientul trebuie să se prezinte la medic, să-şi panseze rănile până ce se vor închide, după care să fie supus unei intervenţii chiurgicale. Nu se ajunge la amputarea piciorului", a declarat medicul Ion Florea, specialist în dermatologie.
În 2009, ulcerul va