Enoriaşii au dat uitării lăcaşul unde, în urmă cu şase ani, a murit măicuţa Irina Cornici. Cu toate acestea, călugării continuă să ţină slujbe în fiecare duminică alături de cele nouă călugăriţe din schit. Cei doi preoţi-călugări transferaţi, în 2006, la Mănăstirea Tanacu încearcă fără succes să readucă oamenii la biserică.
Aflată la cinci kilometri de cea mai apropiată aşezare umană, Mănăstirea „Sfânta Treime" încă triumfă semeaţă pe culmile dealurilor din comuna Tanacu. Cele nouă măicuţe îşi duc viaţa monahală sub îndrumarea a doi duhovnici, călugării Metodie şi Chiril, veniţi în urmă cu cinci ani de la Mănăstirea „Bujoreni", după tragedia care a îngrozit o ţară întreagă. În iunie 2005, tânăra măicuţă Irina Cornici a sfârşit într-un mod barbar, răstignită pe o cruce.
Citeşte şi:
Vaslui: Blestemul Corogeanu la Mănăstirea Tanacu
Lotul Tanacu, aproape liber
Ritualul de exorcizare la care a fost supusă femeia de 23 ani de către fostul ieromonah Petru Daniel Corogeanu, ajutat de stareţa mănăstirii de atunci, maica Neonila (Sofia Nicoleta Arcăleanu), şi de maicile Siluana (Simona Birdănaş), Pahomia (Elena Oţel) şi Anastasia (Adina Lucia Cepreaga) a lăsat un stigmat greu de şters din istoria lăcaşului de cult şi chiar a comunităţii din împrejurimi. Oamenii ocolesc acum mănăstirea de maici tocmai din cauza faptelor comise de „Lotul Tanacu".
„Evenimentele de atunci au cântărit greu pentru mănăstirea noastră. Acum, închinătorii mănăstirii sunt foarte puţini. Dacă înainte veneau foarte mulţi orăşeni, acum nu mai vine aproape nimeni. Doar câţiva oameni din satele din împrejurimi", recunoaşte călugărul Metodie, părintele duhovnic al obştii de maici de la „Sfânta Treime".
„Din Beneşti vin cinci oameni, din alt sat mai vin cinci, dintr-altul încă cinci, şi aşa se mai adună enoriaşi duminica sau când sunt sărbători. Foarte puţini