„Sper ca revoluţia să îşi arate roadele” (Le Figaro). „Tunisienii aspiră la o schimbare profundă” (La Croix). „Un raport copleşitor privind Kosovo” (L’Humanité). „Belgia în criză este agasată de propria-i neputinţă” (Le Figaro). „Senzaţia Monet la Grand Palais” (La Croix).
Procesul de pace din Orientul Apropiat nu a văzut niciun progres în ultimii 20 de ani, cel puţin aşa consideră unele ziare europene.
Începând de astăzi, cotidianul The Guardian începe publicarea unor documente confidenţiale palestiniene care acoperă ultimii 20 de ani şi care arată „moartea lentă a procesului de pace din Orientul Apropiat” deşi negociatorii palestinieni acceptaseră în secret anexarea celei mai mari părţi a Ierusalimului de Est. Dezvăluirile poartă titlul „Documentele palestiniene”. Ce mai dezvăluie aceste documente? Potrivit The Guardian, ele arată cum israelienii au cerut palestinienilor includerea unor cetăţeni israelieni de origine arabă în eventualul stat palestinian, cooperarea excelentă dintre forţele israeliene şi cele ale Autorităţii Palestiniene, rolul central al spionajului britanic în întocmirea unui plan pentru nimicirea organizaţiei Hamas şi cum liderii Autorităţii Palestiniene au fost în mod privat avertizaţi de către israelieni cu privire la declanşarea ofensivei în Gaza în 2008-2009.
Presa franceză şi europeană continuă să acorde spaţii ample situaţiei din Tunisia.
Le Figaro, jurnal conservator, publică în exclusivitate un interviu cu şeful diplomaţiei tunisiene, Kamel Morjane. Ca de obicei, titlul ales pentru asemenea interviuri este chiar o declaraţie a celui intervievat: „Sper ca revoluţia să îşi arate roadele”. Interviul a fost realizat de Le Figaro, în Egipt, la Charm-el-Cheik, cu ocazia summit-ului Ligii Arabe. „Verişor prin alianţă al fostului preşedinte Ben Ali, fostul şi actualul ministrul de externe este una din piesele g