Acest mediu de comunicare trebuie să se adapteze la noile condiţii şi să pună accent pe diversificarea şi calitatea conţinutului
Presa scrisă nu va dispărea, cu toate că bugetele de publicitate au scăzut, însă acest mediu de comunicare trebuie să se adapteze la noile condiţii de piaţă şi să se repoziţioneze, punând accent pe diversificarea şi calitatea conţinutului, este de părere Silviu Ispas, managing partner Midas Media.
"Presa scrisă nu va muri! Ea trebuie doar să se reinventeze, iar experienţa din alte ţări a arătat acest lucru", a declarat acesta, într-un interviu, conform Mediafax.
Silviu Ispas a justificat acest lucru prin faptul că presa scrisă este un mediu de comunicare solid, viabil şi eficient. "Ceea ce poate face un ziar nu poate face o televiziune niciodată. Spre deosebire de alte medii de comunicare, presa scrisă este şi unul persuasiv, de reală influenţă asupra cititorilor sau comunităţilor. De ce? Pentru că presa îţi explică lucrurile, nu doar te cumpără emoţional", a continuat reprezentantul Midas Media.
Există un potenţial real
Acesta a mai spus că, în ciuda crizei, există un potenţial real pentru presa scrisă, iar statisticile o dovedesc. "Trei din patru adulţi cu putere de cumpărare din oraşe citesc săptămânal ziare sau reviste. Peste 75% dintre persoanele adulte sub 64 de ani, din oraşele cu peste 50.000 locuitori, adică aproape 4,8 milioane de oameni, citesc săptămânal cel puţin un ziar sau o revistă. Dacă luăm în considerare şi ediţiile online ale ziarelor şi revistelor, procentul acestora creşte până la 80%, conform celor mai recente date furnizate de studiul SNA", a declarat acesta.
În plus, cele mai recente date furnizate de BRAT arată că ziarele şi revistele continuă să atragă consumatori cu putere de cumpărare: 82% din populaţia adultă din gopodăriile cu venituri lunare de peste 1.00