De Ziua Unirii Principatelor, şeful statului a fost huiduit la Iaşi şi apoi la Focşani. Traian Băsescu spune că se aştepta şi nu a participat la manifestări "nici pentru voturi, aplauze şi nici pentru fluierături"
Circa 2.000 de oameni, adunaţi în centrul Focşaniului, aşteptau luni după-amiază începerea manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor, odată cu sosirea preşedintelui Traian Băsescu.Şeful statului a ajuns în jurul orei 16.40, fiind întâmpinat cu pâine şi sare de oficialităţile locale şi cu huiduieli din partea unor reprezentanţi ai militarilor în rezervă.
Huiduielile au continuat şi în timp ce Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul" îi prezenta onorul, unii participanţi strigând "Mincinosul". În discursul său, preşedintele a spus că vine la Focşani în fiecare an din respect pentru istorie, şi nu pentru voturi sau aplauze şi "nici măcar pentru fluierături". Reprezentanţii a trei licee din localitate l-au ovaţionat în momentul în care s-a referit la reforma educaţiei şi modernizarea României. "Vă doresc la anul să trăiţi într-o ţară puţin mai modernă, într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii", şi-a încheiat preşedintele discursul. La manifestări a participat şi fostul ministru al Sportului Sorina Plăcintă, aceasta din urmă stând pe scenă alături de preşedintele Băsescu.
Întrebat de jurnalişti ce părere are despre evenimentul din acest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Băsescu a răspuns, râzând, că este mai cald decât în 2010. El a precizat că în 2010, pe 24 ianuarie, erau minus 20 de grade Celsius la Focşani. Băsescu a adăugat că în acest an poate să stea fără căciulă pe cap.
Preşedintele Băsescu a mai spus că "şi situaţia socială s-a schimbat faţă de anul trecut, s-a deteriorat". Întrebat dacă i-a fost mai greu la Focşani decât la Iaşi, el a răspuns că a ştiut ce urma să se întâmple în ambele oraşe.