Un studiu realizat în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara ilustrează părerea studenţilor despre instituţie, cadrele didactice, dar şi despre felul în care se face şcoală la una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ superior din ţară.
Dintre cei care au răspuns chestionarului, 28% consideră că un punct forte pentru instituţia la care învaţă ar fi dascălii foarte bine pregătiţi, consideraţi de studenţi ca fiind inteligenţi, motivaţi, documentaţi şi experimentaţi.
„Avem profesori care fac multe pentru facultate. Sunt foarte ocupaţi, găsesc proiecte, se implică şi ne ajută şi pe noi ", a spus Lorelei Muravschi, studentă în anul trei la Facultatea de Geografie din cadrul UVT.
Aproape la fel de mulţi tineri au considerat că sălile de curs, amfiteatrele şi laboratoarele sunt bine dotate din toate punctele de vedere.
Nu au unde să înveţe
Aproape 20% din tineri au acordat o bilă neagră pentru spaţiile de studiu insuficiente. „Ştim realitatea şi aceasta este situaţia, pentru că este cerere pentru universitate. Sunt 11 facultăţi acum faţă de trei cu câte am început în 1990, sunt 24.000 de studenţi faţă de 3.000 cu cât am început. Am închiriat şi spaţii de la alte universităţi. Avem suficiente spaţii, dar studenţii nu vor să se deplaseze", a spus Ioan Talpoş, rectorul UVT.
Dezorganizare şi dascăli reci
O a doua mare bilă neagră acordată de 15% din studenţi a fost pentru dezorganizarea din universitate care se face simţită la fiecare pas. „Se exemplu, colegii de la Psihologie au curs într-o parte a oraşului şi au zece minute să ajungă în cealaltă parte pentru o altă materie", a spus Bogdan Bratu, 20 de ani, student în anul I la Informatică aplicată cu predare în limba engleză.
Aproximativ la fel de mulţi studenţi au considerat şi că, datorită numărului mare de tineri care învaţă cu un singur dascăl, relaţia