Avocaţii celor 12 tineri din Sângeorz-Băi arestaţi de Tribunal pentru trafic de droguri au făcut recurs la decizia instanţei bistriţene chiar aseară în sala de judecată. Cei 12 sunt, potrivit apărătorilor lor, persoane prinse în vârtejul anturajului şi nu reprezintă un pericol social. Pe de altă parte, procurorii le aduc numeroase capete de acuzare, inclusiv trafic de droguri, deţinere şi punerea la dispoziţie a unui spaţiu pentru consum.
Ioan Lumperdean, procurorul şef al Biroului Teritorial Bistriţa al DIICOT cei care au cerut arestarea pe o perioadă de 29 de zile a tinerilor din Sângeorz-Băi, spune că lucrează la acest caz din vara anului trecut şi există probe împotriva celor duşi în faţa instanţei. Totuşi, deocamdată faza cercetării penale este abia la început şi în prezent se pune problema cercetării în libertate sau în arest a inculpaţilor. „Le aducem mai multe capete de acuzare, cele mai importante sunt trafic de droguri, care se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, deţinere în vederea consumului, şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe sau spaţiu amenajat în vederea consumului", explică Lumperdean. citeşte şi:
UPDATE: Toţi cei 12 tineri din Sângeorz Băi au primit mandate de arestare pe 29 de zile pentru trafic de droguri UPDATE: Mascaţii au luat la puricat consumatorii de droguri de pe Valea Someşului Alexandru Sângeorzan, Traian Cotul, Alexandru Gagea, Andreas Dragoş Dancovici - zis Bocănilă- , Viorel Bocşa - zis Ceapă -, Ioan Bumbu, Ioan Ilie Scurtul - zis Tăpălagea -, Dănuţ Pop - Kempes -, Traian Haliţa, Dan Andreşi - Benţa -, Maxcim Tahâş, Arpad Fazakas sunt cei 12 tineri din Sângeorz şi localităţile vecine. Potrivit procurorului Lumperdean, aceştia se întâlneau în barul lui Bocănilă, acolo unde „Se simţeau în siguranţă, ştiau că pot să consume fără probleme substanţe", explică şeful DIICOT Bistriţa. Fiul unui poliţist acuzat