Începând cu luna ianuarie, românii îşi pot face investigaţii cu ajutorul celui mai performant aparat RMN. Avantajele dispozitivului RMN 3T vizează puterea dublă a câmpului magnetic, viteza mai mare de scanare şi, implicit, obţinerea unor imagini mai clare comparativ cu cele înregistrate de aparatele RMN obişnuite, de 1T sau 1,5T. Acest fapt permite vizualizarea în detaliu a diferitelor structuri corporale şi depistarea unor afecţiuni în stadiu incipient. Potrivit specialiştilor, claritatea imaginilor captate de RMN 3T vine în sprijinul pacienţilor care suferă de afecţiuni cerebrale, ale coloanei vertebrale - hernii de disc, patologie vertebrală sau de cordon medular - şi ale sistemului musculo-scheletal. De asemenea, acest aparat poate fi utilizat cu succes şi pentru depistarea afecţiunilor neurologice, ortopedice, abdominale şi pelvine.
Datorită tehnologiei utilizate, RMN 3T permite medicilor radiologi să diferenţieze cu mai mare acurateţe între afecţiunile benigne şi cele maligne, acestea din urmă putând fi depistate în stadiu incipient.
În anumite circumstanţe, noul RMN reduce semnificativ timpul necesar examinării faţă de aparatele de 1,5T. În general, în funcţie de complexitatea investigaţiei, aceasta poate dura între 15 şi 60 de minute. Durata mică de examinare şi performanţele aparatului pot limita sau chiar exclude utilizarea substanţei de contrast şi a sedativelor - un avantaj pentru pacienţii cu vârste fragede şi pentru persoanele claustrofobe.
Acest aparat este disponibil într-o clinică privată, iar preţul unei analize variază între 450 de lei şi 1.200 de lei, în funcţie de zona analizată şi de substanţele folosite.
Începând cu luna ianuarie, românii îşi pot face investigaţii cu ajutorul celui mai performant aparat RMN. Avantajele dispozitivului RMN 3T vizează puterea dublă a câmpului magnetic, viteza mai mare de scanare