Ciprian Buzoianu şi-a petrecut tinereţea între artiştii şi titanii culturii contemporane din Bucureşti, iar acum a revenit la Brăila ca secretar literar la Teatrul „Maria Filotti".
Născut în Brăila, a hotărât să părăsească oraşul pe când avea doar 19 ani, în 1994. A ales Bucureştiul, deoarece acolo îşi vedea el viitorul şi s-a înscris la Facultatea de Filozofie.
Îşi aminteşte că Bucureştiul, la vremea aceea, era cu totul altceva decât ce este astăzi, un oraş mai boem, mai pe placul lui.
„Prima ţintă a fost Facultatea de Filozofie. Erau vremuri destul de boeme în Bucureşti la începutul anilor 1990. Pe atunci frecventam cursurile lui Andrei Pleşu la Facultatea de Filozofie şi Cenaclul lui Mircea Cărtărescu din barul Facultăţii de Litere", spune interlocutorul.
Bucureştiul i-a intrat, altfel, la suflet. „Eu am cunoscut altfel acest oraş. Era o boemă care astăzi a cam dispărut. Ne întâlneam la diverşi pictori, la atelierele lor, cu muzicieni, actori, oameni de litere. Totul era creativ", îşi aminteşte Ciprian Buzoianu.
Ca orice iubitor de artă şi de frumos, nu este foarte încântat de societatea actuală şi de progresul tehnologic care pe lângă părţile bune are şi aspecte negative.
„Nu sunt nostalgic, dar nici foarte încântat de super tehnologizarea din ziua de azi. În opinia mea, proporţia s-a schimbat. Dacă înainte partea de spiritualitate reprezenta cam 80%, iar partea de tehnologie cam 20%, acum raportul s-a inversat. Nu prea mai interesează pe nimeni partea emoţională. Din păcate, trăim într-o societate robotizată, dar întotdeauna de-a lungul istoriei au existat şi perioade de renaştere şi sunt convins că generaţia următoare probabil va schimba ceva şi vom reveni sub semnul spiritualităţii", crede artistul.
Între teatru şi presă
Chiar dacă se declară îndrăgostit de artă şi mai ales de teatru, printre