Artistul care râvneşte să se reprezinte ţara la Dusseldorf va trebui să treacă printr-o probă de foc- interpretarea acapella în faţa unui juriu de specialitate.
„Este o premieră pentru preselecţia naţională Eurovision. Am hotărât că e cea mai eficientă metodă pentru a-l alege pe cel mai bun şi pentru a da prilejul interpreţilor să-şi demonstreze calităţile vocale", a declarat astăzi compozitorul Liviu Ştirbu, în cadrul unei conferinţe de presă.
În urma primei etape de selecţie, din aproape 100 de participanţi la preselecţia naţională Eurovision, au mai rămas doar 60. Săptămâna viitoare va avea loc a doua etapă, în urma căreia vor rămâne 25 de concurenţi. Aceştia vor trebui să convingă juriul, format din cântăreţi şi compozitori, că pot să se descurce fără fonogramă sau orice fel de acoperire, doar cu microfonul în mână. „Această etapă îi va aduce mai aproape de final, acolo unde vor trebui să cânte sută la sută live", a completat Liviu Ştirbu.
„Nu vrem să spunem că cei pe care îi cunoaşte toată ţara sunt mai buni decât cei mai puţin cunoscuţi"
Individualitate şi originalitate, acestea par să fie ingredientele de bază pe care trebuie să le posede artistul care vrea să ajungă la Dusseldorf. „Am ascultat voci extrem de bune, care le lipseau însă originalitate. Nu doar calităţile vocale sunt importante pentru un concurs de genul Eurovisionului", a spus Geta Burlacu, membră a juriului. Interpreta a mai specificat că va fi cât se poate de corectă şi obiectivă la următoarea etapă şi că nu va acorda vreun fel de privilegii artiştilor pe care îi cunoaşte o ţară întreagă.