O bucureşteancă povesteşte cum a fost îngrijită de către medicii de la Spitalul "Floreasca", fără să dea mită.
O bătrână din Bucureşti vorbeşte despre modul în care a fost tratată într-un spital din România. Ileana Dumitrescu (76 de ani), care suferă de un handicap sever şi a fost operată pe cord deschis, a ajuns luna trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, în urma unui infarct. Femeia spune că are o pensie de 1.572 lei, bani care abia îi ajung să trăiască decent. “Numai medicaţia compensată ne costă, pe mine şi pe soţ, circa 300 lei lunar. Nu ne putem trata cu medicamente compensate 100% care sunt de acum 30-40 de ani, mai ales că am avut un edem pulmonar sever, am fost operată la inimă, cu proteză mitrală metalică şi alte afecţiuni”, explică Ileana Dumitrescu.
Ileana Dumitrescu alături de soţul său
Bolnava spune că toate aceste cheltuieli cresc pentru că bolile cu care a fost diagnosticată pot fi tratate doar în sistem privat. “Statul nu poate să asigure o asistenţă medicală corespunzătoare, mai ales pentru bolnavii cu operaţie pe cord deschis, deoarece nu există o clinică de recuperare pentru aceşti pacienţi, astfel că trebuie să apelăm la o clinică particulară. În medie, toate acestea ne costă circa 1.000 lei pe lună”, a adăugat femeia. Aceasta povesteşte despre clipele de groază prin care a trecut înainte de sărbătorile de iarnă, şi de care a scăpat fără să dea şpagă. “Niciun doctor şi nimeni din personalul medical nu ne-a cerut vreun leu, nu le-am oferit nimic şi soţia mea a fost tratată excepţional”, a spus Romeo Dumitrescu (78 de ani), soţul bolnavei, care a lucrat o viaţă întreagă în construcţii.
Trei operaţii fără mită
Acesta enumeră toate momentele când soţia sa a ajuns în stare gravă la spital şi nu a dat mită. “În 2007, soţia a avut un edem pulmonar cardiogen şi a fost internată.