Ilie Ranghilof este profesor la Liceul de Artă din Galaţi de 27 de ani şi câştigă în fiecare an, cu elevii săi, toate concursurile naţionale la fagot.
Profesorul Ilie Ranghilof crede că succesul în carieră se bazează pe trei lucruri înlănţuite: pasiunea, talentul şi munca.
„Muzica a fost încă din copilărie o mare pasiune pentru mine. Am muncit ca visul meu să devină realitate pentru că talentul nu este niciodată suficient", ne destăinuie Ilie Ranghilof.
Întotdeauna a avut unde să-ţi exprime talentul muzical. Pe perioada studenţiei, la Iaşi, a fost colaborator la Filarmonica din localitate sub bagheta maestrului Ion Baciu. La întoarcerea în Galaţi a început o colaborare şi cu Teatrul Muzical „Nae Leonard", dar în paralel s-a pregătit pentru cariera de dirijor.
Şi-a văzut visul îndeplinit după ce a ocupat prin concurs postul de dirijor la Teatrul Muzical din Galaţi. Este un profesor dedicat la Liceul de Artă din Galaţi şi nu se vede făcând nimic altceva.
O dovadă a talentului său ca dascăl este faptul că mulţi din foştii săi elevi au absolvit Conservatorul, iar în prezent activează la filarmonici din întreaga ţară.
Apreciat peste hotare
Ilie Ranghilof a cântat şi muzică de cameră, în cvartet şi cvintet cu alţi profesori de la Liceul de Artă din Galaţi.Consacrarea ca dirijor la Liceul de Artă a cunoscut-o după două turnee organizate în Italia, la festivalul „Mozartini" şi participarea la concursul de la Bordeaux (Franţa). Presa franceză a scris la superlativ despre prestaţia profesorului gălăţean.
„Au fost impresionaţi de modul cum am dirijat orchestra", ne-a declarat Ranghilof. Îşi aminteşte de perioada în care şi-a efectuat stagiul militar, unde l-a cunoscut pe actorul Mihai Mălaimare, cu care a rămas prieten. „Nici atunci nu am putut sta departe de muzică. Am dirijat orchestra armatei din Bucureşti", poves