Băimăreanul administrează o societate în domeniul IT de zece ani. Calculatoarele au fost pentru el un hobby de care s-a apucat în timp ce era student la Politehnică.
A descoperit destul de târziu calcultoarele şi tehnica IT, dar spune că între timp a „recuperat“ masiv. Era student la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare, fiind singurul student din grupă care deţinea un calculator. „Era în urmă cu mai bine de zece ani şi atunci calculatoarele nu erau la îndemâna tuturor. Prea puţini ştiau ce este internetul, messengerul sau e-mailul“, povesteşte Robert. „Mi l-am cumpărat de la o cunoştinţă care l-a adus din străinătate şi era un Pentium 1“, adaugă acesta.
A învăţat singur să lucreze pe calculator
După ce şi-a dat bursa adunată în trei ani pe calculator, şi-a dat seama că nu prea ştie ce să facă cu el. „Mi-a luat două luni, zile şi nopţi albe, dar am învăţat să lucrez. Am fost autodidact şi le recomand tuturor această metodă de învăţare. Este cea mai eficientă“, explică administratorul. Acum recunoaşte zâmbind că scopul iniţial al computerului a fost acela de instrument de joacă şi distracţie. „La început mă jucam tot felul de jocuri pe el, mai ales cele cu maşini, o altă pasiune de-a mea“, adaugă acesta. După ce au trecut cele două luni, Robert a aplicat pe computer tot ce învăţa la facultate, mai ales programele de proiectare. „Tot ce mi se preda la clasă, veneam acasă şi experimentam. Refăceam totul de unul singur şi o dată la trei luni trebuia să-mi reinstalez programul de operare“, explică Robert.
Business cu calculatoare
După terminarea facultăţii, Robert a luat decizia de a deschide o firmă. Prima idee, firesc, a fost aceea de a-şi deschide o afacere în domeniul IT, care în urmă cu zece ani, când a pus el bazele societăţii pe care o administrează şi astăzi, era la stadiul