Colegiul Naţional "Murgoci" a marcat ieri împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor din 1859, printr-o serbare realizată de elevii claselor a X-a E, a IX-a F şi a XII-a E, coordonaţi de profesoara Emilia Lica.
Evenimentul a debutat cu prezentarea în format power point a evenimentelor din 24 ianuarie 1859, după care elevii au prezentat un montaj literar despre Ziua Unirii şi un fragment din piesa "Cuza Vodă" de Alexandru Macedonski. La final s-a cântat şi s-a jucat Hora Unirii, copiii fiind îmbrăcaţi în costume naţionale. Elevii şi profesorii spectatori s-au prins şi ei în joc. "A fost iniţiativa elevilor, eu doar i-am coordonat şi i-am ajutat să îşi facă rost de costume de la Teatrul «Maria Filotti» şi de la Casa de Cultură. Chiar vreau să mulţumesc conducătorilor acestor instituţii că ne-au înţeles şi ne-au sprijinit. A fost prima dată când am sărbătorit astfel evenimentele de la 24 ianuarie. A fost impresionantă şi promisiunea pe care au făcut-o elevii noştri, că oriunde se vor duce în lume pe 24 ianuarie, vor căuta români şi vor juca cu ei Hora Unirii", a explicat profesoara Emilia Lica.
Şi la Colegiul Economic "Ion Ghica" a fost sărbătorită Unirea cu un program denumit "Unire-n cuget şi simţiri". Profesorul Constantin Toader a prezentat elevilor imagini şi mărturii de la 24 ianuarie 1859, elevii clasei a XIII-a B au interpretat poezii dedicate evenimentului, iar despre contextul şi importanţa Unirii a vorbit profesorul Nicolae Băcanu, cel care a şi coordonat acţiunea. Colegiul Naţional "Murgoci" a marcat ieri împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor din 1859, printr-o serbare realizată de elevii claselor a X-a E, a IX-a F şi a XII-a E, coordonaţi de profesoara Emilia Lica.
Evenimentul a debutat cu prezentarea în format power point a evenimentelor din 24 ianuarie 1859, după care elevii au prezentat un montaj literar