Dacă vânzătorii virtuali nu au şi magazine fizice, pot pierde foarte uşor clienţi
Doar 3,52% dintre potenţialii clienţi ar cumpăra de la asemenea comercianţi
Românii încă sunt reticenţi în ceea ce priveşte posibilitatea de a cumpăra din magazinele online produse electrocasnice, mai ales dacă acestea nu au şi puncte de desfacere fizice. Principala îngrijorare a acestora este legată de soluţionarea eventualelor reclamaţii, reprezentanţii magazinelor online fiind mai greu de găsit în cazul unor probleme. Dacă firmele care vând online au şi unităţi de desfacere fizice, atunci probabilitatea de a cumpăra creşte semnificativ, potrivit unui studiu realizat de iVox.ro. "În urma studiului rezultatele arată că 59,21% dintre respondenţi preferă să cumpere produse electrocasnice de la o firmă care deţine atât un magazin online, cât şi unul real, în timp ce doar 3,52% preferă să cumpere de la un magazin care funcţionează doar în mediul online", se arată într-un comunicat remis, ieri, redacţiei de site-ul specializat în sondaje de opinie.
Potrivit sursei citate, probabilitatea de a cumpăra online electrocasnice mari de bucătărie este destul de redusă în rândul respondenţilor, majoritatea lor situându-se sub pragul mediu. Cu toate acestea, circa 16,74% dintre respondenţi au declarat că şi-au achiziţionat frigiderul, cuptorul sau hota dintr-un magazin online. Cea mai cumpărată categorie de electrocasnice este reprezentată, însă, de electrocasnicele mici (mixere, cafetiere, cuptoare cu microunde), unde datele arată că un sfert dintre respondenţi şi-au cumpărat deja un astfel de produs dintr-un magazin online.
Electronicele sunt la polul opus - punctele de desfacere fizice nu mai contează
Potrivit reprezentanţilor iVox.ro, situaţia este diferită în cazul produselor electronice unde un procent mult mai mare de respondenţi preferă să cump