"Omul trebuie luat aşa cum este". Are cap, două mâini, trunchi şi două picioare. Are mers biped. Vorbeşte. Da, este un om. Atâta contează. Dacă arăţi că eşti om, în România, poţi să ocupi orice funcţie.
În cazul de faţă, dacă ai urmărit procesul tehnologic al distribuirii legumelor în piaţă pe vremea lui Ceauşescu şi, eşti om (heheheee!), poţi să ajungi, peste noapte, membru în Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, culte, religie, muncă şi protecţie socială, turism, de sport şi de agrement. Wow! Iar acum, omul acesta vorbeşte şi mai dă şi lecţii de viaţă: "Omul trebuie să înveţe să-şi cunoască lungul nasului. Am vrut doar să termin ce am început pe vremea comuniştilor, adică liceul."
Da, e un gest nobil, e ca un arc peste timp ca la 55 de ani să dai Bacul, dar de ce nu vă vedeţi lungul nasului şi la ce vă trebuie să deţineţi această funcţie cu o denumire pe două rânduri, domnule Tudorica Răducanu? Nu se găsesc în Târgovişte oameni specializaţi pe învăţământ iar dumneavoastră să va dedicaţi viaţa legumelor, fructelor şi aprozarelor? Au fugit chiar toţi tinerii capabili din această ţară?
În România, în administraţia de stat, oricine poate să lucreze în afară de cei care sunt pregătiţi ca să facă acest lucru. Cei care sunt capabili sunt umiliţi şi trimişi la plimbare. Nu de alta, dar îi complexează pe ceilalţi cărători de hârtii şi purtători de funcţii cu denumiri pompoase. Culmea e că între 2004 şi 2006, 150 de tineri au plecat ca să înveţe în străinătate pe banii Statului, cu promisiunea Statului că, la întoarcere, vor munci în administraţia de Stat. Nicio instituţie publică nu a avut nevoie de aceşti tineri.
Încă un caz hilar. În Câmpia Turzii, Remus Filip, consilier local pe probleme legate de educaţie, a picat de două ori Bacalaureatul. Dar e ok, adică te poţi ocupa de educaţie. Poate c