Leguma preferata a femeilor de pretutindeni aflate la dieta este, fara indoiala, morcovul. Data viitoare cand vei rontai un morcov gandeste-te insa ca nu iti va potoli (vag) doar foamea, ci ca va face minuni pentru sangele tau, purificandu-l, si tinandu-ti presiunea acestuia in frau. Potasiul continut va face ca si tensiunea sa scada.
Morcovul are un continut mare de beta-caroten, care este convertit in Vitamina A de ficat, contribuind astfel la o vedere mai buna, la mentinerea mucusului membranelor, prevenirea imbatranirii, cancer si chiar boli cronice, conform Suite101.com.
Cu multi ani in urma, femeile din Germania consumau morcovi fiind convinse ca acesta le mentine tinere si le ajuta sa se fereasca de petele de batranete.
E adevarat insa ca morcovul, cu antioxidantii sai puternici, anuleaza efectele nocive ale expunerii la soare. Sucul de morcovi are capacitatea de a reda frumusetea unei epiderme devenite uscata si dura.
Morcovul contine si Vitamina B3, C si E, fiind insa bogat si in minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu si chiar urme de iod. In plus, contine fibre solubile si pectina. Pentru ca este bogat in elemente alcaline, are capacitatea de a purifica si revitaliza sangele.
Potasiul echilibreaza nivelul de sodiu din organism, asociat cu hipertensiunea, si tine presiunea sangelui sub control. Tot sucul de morcovi ajuta la o mai buna absorbtie a calciului.
Continutul de fibre solubile reduce colesterolul rau, crescand valoarea celui bun, prevenind si formarea cheagurilor de sange si a bolilor de inima, mai ales in cazul diabeticilor.
Remediu pentru colite, ulcer si constipatie
Morcovii ajuta digestia, crescand continutul de saliva, prevenind ulcerul gastric si alte afectiuni digestive (mai ales sub forma de suc). Sub aceasta forma este un remediu pentru coli