Deţinuţii de la Penitenciarul Craiova mănâncă mult mai bine decât bolnavii de la Spitalul de Urgenţă, deşi alocaţia de hrană este mult mai mică.
„Persoanele private de libertate de la Penitenciarul Craiova primesc zilnic carne şi de trei ori pe săptămână preparate de carne (salam). Alocaţiile de hrană pentru persoanele private de libertate sunt diferenţiate în funcţie de categoria alocată, ţinându-se cont de starea de sănătate, religie, categoria penală (arestaţi preventiv, condamnaţi), persoane private de libertate care prestează muncă (grea, uşoară), persoane private de libertate care nu prestează muncă“, a declarat subcomisar Denisa Ganea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova.
Cuantumul valoric al alocaţiilor de hrană este situat între 3,52 lei şi 4,34 lei pe zi, valori prevăzute de Ordinul nr. 3165/C/2010 al ministrului justiţiei şi valabile pentru toate penitenciarele din judeţ. Cu o asemenea alocaţie, penitenciarul îşi permite să le ofere deţinuţilor un meniu acceptabil. Iată, de pildă, meniul pentru 26 ianuarie. Acesta include la micul dejun ceai cu biscuiţi şi salam cu pâine. La prânz, deţinuţii au primit supă de roşii cu găluşte şi o iahnie de fasole cu jumări, care poate fi înlocuită pentru alte categorii de deţinuţi cu o mâncare de cartofi cu carne de porc. Cina include un ghiveci de legume cu chiftele sau carne de pui, respectiv orez cu lapte pentru cei aflaţi la regim. Diabeticii primesc în plus două gustări, la ora 10.00 - un ostropel cu carne de porc şi mămăliguţă, iar la ora 16.00 - ouă fierte. Tot acest meniu este făcut în limitele alocaţiei de hrană care nu depăşeşte 4,34 lei pe zi.
Regim fără carne la spital
Prin comparaţie, mâncarea bolnavilor internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova seamănă mai degrabă cu nişte lături. În teorie, aceste „lături“ ar trebui să-i întremeze pe bolnavi. Iată, de pi