Clasamentul primilor 100 de producători globali de software este condus în continuare de Microsoft, potrivit celui mai nou raport PricewaterhouseCoopers.
Compania Microsoft s-a clasat pe primul loc, anul trecut, în clasamentul producătorilor globali de software, urmată de IBM, Oracle, SAP şi EMC. Clasamentul se bazează pe veniturile din produse de software (inclusiv licenţe şi asistenţă suport), precum şi din venituri din abonamente şi subscripţii.
Deşi veniturile totale ale IBM sunt în continuare mai mari decât cele ale Microsoft, aceasta din urmă obţine venituri mai mari din vânzările de software, ceea ce o clasează pe primul loc în clasament.
Potrivit celui mai nou raport al PricewaterhouseCoopers “Global Software leaders key players & market trends”, piaţa globală de software este estimată la 250 de miliarde de dolari .
În ceea ce priveşte piaţa românească de software:
“Anul 2010 a fost unul de consolidare, valoarea pieţei rămânând aproximativ la acelaşi nivel ca şi în 2009. Cu toate acestea, ne aşteptăm la un ritm accelerat de schimbare în anii următori, companiile evoluând în direcţia serviciilor externalizate de software ca o măsură raţională de reducere a costurilor, importantă pentru păstrarea lichidităţii într-un context economic dificil. Piaţa locală este împărţită între marile companii internaţionale şi companiile antreprenoriale locale producătoare de software, a căror dezvoltare viitoare ar putea atrage atenţia unor jucători globali, doritori de expansiune anorganică”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener, Servicii de Consultanţă în Afaceri, Liderul Grupului pentru Industria Telecom, Media şi Divertismentului în cadrul PwC Europa Centrală şi de Est.
Antreprenorii români din IT preferă să construiască un produs puternic pe care să-l vândă apoi unei companii mari
"Pe termen mediu nu