Calitatea portofoliului de clienti de private banking este mai importanta decat numarul acestora, iar decizia Bank Gutmann de a deschide un birou in Romania a reprezentat o dovada de incredere in potentialul pietei si o investitie pe termen lung, a explicat intr-un interviu acordat Wall-Street.ro Ilinca von Derenthall, membra a boardului Bank Gutmann.
Bank Gutmann a adoptat o politica conservatoare de plasamente intr-o perioada in care pe plan international se manifestau turbulente financiare, ajungand la un volum de active administrate de peste 12 miliarde de euro la finalul anului 2010.
„Am reusit sa le demonstram clientilor ca politica noastra de plasamente este conservatoare si, prin urmare, fondurile gestionate de noi au sporit in numar ajungand la peste 12 miliarde de euro. Clientii nostri au investit chiar mai mult, dar in instrumente mai putin riscante, evitand obtinerea de marje de profit exuberante din riscuri negestionabile. Activele Bank Gutmann au crescut cu 19% in 2008 si cu 13% in 2009, ajungand in 2010 la 12 miliarde de euro volum administrat”, a declarat Ilinca von Derenthall (foto), membra a boardului Bank Gutmann.
Ea adauga ca nu au existat schimbari majore in atitudinea clientilor si ca, din punct de vedere al instrumentelor, investitorii cauta sa-si inscrie averile in pachete care au asociate un risc scazut si mediu.
„Structurile de investitii includ instrumente diversificate, atat geografic cat si pe clase de active. Oferim clientilor nostri plasamente in actiuni si fonduri diversificate de actiuni, instrumente cu dobanda fixa, fonduri diversificate pe industrii, dar cu focus pe o anumita geografie, fonduri ale caror filosofie de management este determinata de echilibrarea investitiilor pe diverse clase de active, plasamente in marfuri si metale. Ne adaptam oferta la preferintele de risc, rentabilitate, siguranta s