• O astfel de operaţie nu este decontată de stat, fiind considerată o intervenţie estetică
Prezentatorul de radio Mihai Dobrovolschi a renunţat definitiv la ochelari. Acesta a suferit, în urmă cu trei zile, o intervenţie chirurgicală la ochi pentru a-şi corecta miopia de care suferă de mai mulţi ani. "A doua zi după operaţie de-abia puteam ţine ochii deschişi. Acum îmi e bine. Tot ce trebuie să fac este să evit luminile puternice, deoarece devin insuportabile pentru ochi", a declarat Dobrovolschi pentru gândul.
Dobrovolschi a apelat la cel mai performant şi sigur laser existent momentan pentru corectarea miopiei, a hipermetropiei şi a astigmatismului. "Un mare avantaj al acestui tip de laser constă în faptul că nu taie niciun căpăcel de cornee, aşa că perioada de recuperare este mult mai mică. Andrei Filip este medicul care mi-a explicat de-a fir a păr ce presupune această intervenţie şi ce trebuie să fac pentru a preveni apariţia infecţiilor", a precizat Mihai Dobrovolschi.
Operaţia propriu-zisă a durat 12 minute, după care pacientul a plecat pe picioarele lui acasă. "După intervenţie, nu am avut niciun fel de probleme şi cel mai probabil din cauza anesteziei. Nu am fost internat nicio zi, ci am plecat imediat acasă. Acum sunt bine, dar numai că am un disconfort postoperator", a spus omul de radio. Singurul tratament pe care îl urmează constă în administrarea de picături antiseptice şi "lacrimi false", ori de câte ori simte nevoia.
O astfel de intervenţie chirurgicală costă în jur de 500-600 de euro la un ochi.
Miopia poate fi corectată până la -8
Prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a declarat pentru gândul că astfel de operaţii nu se pot face în sistem public, deoarece sunt considerate intervenţii chirurgicale estetice. "Înainte de a recurge la această operaţie, pacientul trebuie să înde