A început campania electorală. Primii care au ieşit în "ring" au fost liberalii. După ce a amânat până în ultima secundă să-şi facă publică decizia, ca şi când ar fi ascuns o debarcare în Normandia şi nu o simplă mişcare de rever politic, Cătălin Boboc a anunţat că nu va ocupa funcţia de vicepreşedinte CJ.
Dacă hotărârea luată de tânărul preşedinte al PNL Brăila este produsul propriei voinţe, şi nu şoptită peste umăr, atunci e bine, înseamnă că Boboc vrea să facă politică. Apoi, a urmat PDL Brăila. Ei bine, dacă în cazul PNL-ului mutarea lui Boboc a trecut ca un lucru firesc, în cazul pedeliştilor asistăm la o scenetă ieşită parcă de sub calota lui Woody Allen. Totul a început într-o zi frumoasă de iarnă, cu asfalt uscat şi copii veseli pe străzi - pe 14 ianuarie, în Palatul Administrativ. După ce au lustruit cu limba, veseli şi buimaci, opincile pesediştilor din talciocul numit generic CJ Brăila, consilierii judeţeni democrat-liberali au pus-o de o "guerilla" în faţa căreia până şi Che Guevara s-ar simţi un biet ciomăgar de pension. Consilierii PDL au votat împotriva ordinii de zi a ultimei şedinţe extraordinare a CJ Brăila şi n-au participat la votul a două proiecte de hotărâre. Adică, au făcut opoziţie. Măi să fie!, mi-am spus, văzând cum pe mâinile consilierilor creşteau scuturile spartanilor de la Termopile, văzând cum bezna în care stătuseră pitiţi, rozând oase şi mârâind pe sub mustăţi, fusese înfrântă de lumina unui soare sfânt, sub care străluceau coifurile de hârtie ale lui Ion Ştefan, Radu Silviu, Marian Sârbu, Dănuţ Lungu, Cristi Boală şi Nicolae Mitroi. Ce mai, PDL Brăila e pregătit să reinventeze roata!, am adăugat.
Apoi, a urmat defilarea. În conferinţele de presă ce au urmat şedinţei, pedeliştii s-au prezentat în postura unor băieţi duri, dând unui pas care ţine de ABC-ul administraţiei dimensiunea îngenuncherii unui regim tiran