Avocatul Mircea Banu-Panait a condus, în 1990, echipa care l-a identificat şi capturat pe Remus Tudor, „vieţaşul" de la Jilava. Fost ofiţer de poliţie, avocatul Banu prezintă, în premieră, detalii inedite ale anchetei care a dus la capturarea unuia dintre cei mai periculoşi criminali brăileni.
După mai bine de 20 de ani de la oribila "crimă de la centrală", avocatul Mircea Banu-Panait, fost ofiţer la Investigaţii Criminale şi primul consilier juridic al Poliţiei de după '89, rupe tăcerea.
Incredibil/Un bărbat zace-n puşcărie, deşi CEDO i-a dat dreptate
Juristul spune că, împreună cu cei mai buni poliţişti brăileni, a reuşit să dea de urmele celui mai căutat criminal brăilean al anului 1990 şi să-l aducă în faţa Justiţiei.
"Locul faptei era răvăşit, se vedea clar că a fost vorba de o luptă. Era sânge peste tot. Mobilul crimei a fost jaful. Nu a fost o crimă pasională, cum s-a crezut. Cum uşa centralei era închisă pe dinăuntru, am dedus că asasinul era un cunoscut de-al victimei, care a părăsit zona pe la subsol, unde era o fereastră de aerisire. Am verificat toate pistele posibile şi toate persoanele care ar fi putut să o viziteze pe centralistă în acea noapte şi aşa l-am inclus pe Tudor pe lista de suspecţi", povesteşte fostul poliţist.
Ascunsese probele
Avându-i alături pe cei mai buni investigatori, Mircea Banu - Panait a pornit pe urmele cirminalului.
La o primă percheziţie, nu au găsit nimic, însă, la a doua percheziţie, un amănunt aparent fără importanţă le-a atras atenţia.
Citiţi şi:
Primul vieţaş al României democratice, în libertate
"Într-un atelier din curtea părintească, erau săbii şi cuţite ninja artizanale, realizate de către Remus. Mi-am dat seama că e un tip violent, deşi studiase pictura. După ce i-am descoperit hainele pline de sânge, ascunse în wc-ul din curte, bănuiala a