Marius Vrânceanu, în vârstă de 27 de ani, a povestit, ieri, redactorilor „Adevărul de Seară“ cum a fost plimbat nouă ore, având braţul amputat, prin spitalele din Bacău, Iaşi şi Bucureşti.
Citiţi şi: A mers cu mâna smulsă de tren sub braţ
Tragedia a început în urmă cu o săptămână, când, încercând să traverseze calea ferată din municipiul Bacău, a fost agăţat de un tren: "Îmi amintesc şuieratul trenului care a apărut dintr-o ceaţă groasă şi mi-a sfârtecat braţul stâng ca un circular". Tată al unui băieţel în vârstă de doi ani, victima a adăugat că nu mai simţea durere sau că îi mai curgea sânge, dar conştientiza că nu mai are unul dintre braţe.
În ciuda şocului, Marius s-a mobilizat şi a pornit după ajutor. „Zona era pustie. M‑am gândit că, dacă voi rămâne acolo, voi muri. Am decis să-mi iau braţul însângerat, rupt de tren, şi am plecat. Primul gând a fost să ajung la spital. Am ieşit pe stradă, treceau maşini şi m-am gândit că va opri cineva să mă ajute. Nimeni nu a vrut să oprească şi eu nu mai aveam putere să ţip", a mai spus tânărul profesor de sport. El nu mai profesa de la data naşterii copilului lui, pentru că a decis să intre în concediu paternal.
Are nevoie de o proteză specială
Aflat acum pe patul Spitalului Floreasca din Capitală, la Secţia de Chirurgie Reparatorie, Marius Vrânceanu se întreabă de ce a trebuit să aştepte două ore după medicul de gardă, după ce a mers timp de jumătate de oră cu mâna stângă retezată, la subraţ, spre spitalul din Bacău. Această nedumerire este mai mare decât dezamăgirea că, după ce a fost lovit de tren, niciun trecător nu l-a ajutat.
„Asistentele mă asigurau că mâna poate fi replantată, doar că medicul de gardă din acea noapte nu mai apărea. L-au sunat două ore, dar nu a răspuns la telefon", a explicat pacientul.
A fost solicitat ajutorul unui elicopter, de