Recent, tânăra şi-a deschis prima expoziţie de artă tradiţională şi fotografie digitală la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza“ din Bacău.
Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare“ din Bacău, Alexandra Ciocan spune că nu este o artistă înnăscută. I-a plăcut să deseneze, dar în şcoala primară şi cea generală nu a reuşit să se facă remarcată în acest domeniu. Abia când a ajuns la liceu a descoperit că-i face plăcere să deseneze peisaje, să schiţeze portrete şi mai apoi să facă fotografii.
1% talent, 99% muncă
„Se spune că în artă este 1% talent şi 99% muncă. Eu recunosc că am muncit foarte mult şi că nu m-am născut cu talent. Când eram mică făceam desene ca orice alt copil, nimic deosebit. Mai târziu am început să experimentez şi din mâna mea ieşeau lucrări tot mai reuşite“, mărturiseşte Alexandra.
De la creion a trecut la pensulă şi pânză, iar de ceva timp a pus mâna şi pe aparatul foto digital. Timp de trei ani şi-a umplut timpul liber cu această pasiune, iar acum portofoliul ei numără peste 600 de lucrări. În toamnă va merge la facultate în Bucureşti, însă nu a vrut să plece din Bacău fără să lase ceva în urmă. Recent, la Biblioteca Judeţeană şi-a deschis expoziţia „Acesta este un gând“ cu lucrările ei de suflet. „Am venit cu 36 de lucrări. Desene, picturi pe pânză şi fotografii. Am denumit-o aşa pentru că în toate îmi exprim gândurile şi sentimentele“, mai spune artista.
Expoziţia, un succes
Colegii de clasă, care de multe ori îi sunt şi modele, profesorii şi chiar criticii de artă i-au apreciat lucrările, iar asta i-a dat de înţeles că nu trebuie să renunţe. Acum oscilează pe ce drum să meargă. „Încă nu ştiu ce vreau să fac. Îmi place psihologia şi aş vrea să o studiez, dar în acelaşi timp îmi place şi desenul. Nu m-am decis dacă să dau la Facultatea de Arte sau la cea de Psihol