"Singurul lucru pe care îl au în comun candidatele la trofeul de Cel mai bun film de anul acesta este că nu au în roluri principal actori de culoare", spune presa americană.
1 /.
După ce a remarcat că este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când dintre opţiunile Academiei americane lipsesc filmele despre regimul nazist, al Doilea Război Mondial sau exterminarea evreilor, presa americană pune în discuţie şi lipsa totală de "culoare" a nominalizărilor la Oscar de anul acesta.
Niciuna dintre cele zece producţii aflate în cursă pentru titlul de Cel mai bun film nu a încredinţat rolul principal unui personaj de culoare, dintre cei 20 de actori cu şanse la diverse categorii ale premiilor Academiei, niciunul nu este afro-american şi nici în rândul regizorilor de Oscar nu sunt reprezentanţi ai acestora, spun editorialiştii de la "Wall Streets Journal", subliniind faptul că acest lucru se întâmplă pentru prima dată în ultimii zece ani.
"S-a tras linie. Filmele sunt o afacere, iar producătorii îşi doresc să aibă în distribuţie persoanele care e mai probabil să le aducă cei mai mulţi bani. Nu le mai pasă de albi, negri, asiatici, hispanici", spune Gordon Deal în comentariul său. "Dacă nominalizatele de anul acesta la categoria Cel mai bun film au ceva în comun, acela este în mod cert faptul că nu au niciunul în distribuţie actori de culoare", spun şi editorialiştii de la Hollywood Reporter, amintind că la ediţia de anul trecut a fost o reprezentativitate respectabilă, cu Morgan Freeman în cursă la categoria Cel mai bun actor sau cele şase nominalizări pentru "Precious", filmul regizorului de culoare Geoffrey S. Fletcher.
De altfel, actriţa de afroamericană Mo’Nique a şi câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, în timp ce Fletcher însuşi a plecat cu o statuetă pentru cel mai bun scenariu adaptat. "De c