Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni va avea loc, din nou, la Timişoara, în 27 ianuarie, după ce a lipsit un an din peisaj. Concursul zonal de cârnaţi, iniţiat şi organizat de redacţia „Banater Zeitung” îi reuneşte pe cei mai buni producători de cârnaţi din zonă. Câştigătorul ultimelor trei ediţii ale concursului nu a fost vreo firmă de renume, ci un pensionar timişorean, care divulgă doar o parte a reţetei succesului : „Porcul să fie crescut de casă, carnea să fie proaspătă, iar omul, flămând”.
Tradiţie continuată la Timişoara
Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni a devenit, de-a lungul anilor, un eveniment important al lunii ianuarie, în Timişoara. Banater Zeitung şi Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien continuă tradiţia veche de mai multe decenii : „Worschtkoschtprob”, ajuns la ediţia cu numărul 38, după o absenţă de un an generată pe fondul crizei economice. Evenimentul va avea loc joi, 27 ianuarie, de la ora 12, în foaierul şi în sala mare de spectacole a Casei Adam Müller-Guttenbrunn, din Timişoara. Vor fi de faţă invitaţi din mediul economic, politic şi din administraţie, pentru a participa la întrecerea a zeci de producători de cârnaţi de pe piaţa locală, cât şi a producătorilor particulari din Banat.
Manifestarea are două secţiuni de concurs : una a producătorilor particulari şi o alta a produselor din comerţ, pentru cea de a doua secţiune mostrele fiind cumpărate aleatoriu, aşa cum au fost găsite în galantarele diverselor magazine şi măcelării din oraş, precizează organizatorii. „Deocamdată, până astăzi (marţi – n.r.), avem şapte persoane fizice şi doi producători locali, Agil şi C+C, care s-au înscris la concurs, însă numărul lor creşte mai ales în ziua degustării, pentru care am pus în concurs şi cârnaţi din magazine de la diferiţi producători, majoritatea din Banat, pentru că vorbim şi de competivitatea pe pi