„Şi acum, Egiptul” (France-Soir). „Creştinismul, deşi în pierdere de viteză, rămâne confesiunea majoritară din Franţa” (La Croix). „Tunisia: o nouă remaniere va fi anunţată astăzi pentru a calma strada” (Le Soir). „Şomaj: Franţa nu a ieşit din criză” (Les Echos).
Situaţia din Egipt continuă să se afle în atenţia ziarelor franceze şi europene.
„Egipt – Mubarak scoate bastonul de poliţist”, se nelinişteşte Liberation într-un număr special de benzi desenate consacrat manifestaţiilor. „Totuşi, Hosni Mubarak nu este Ben Ali. Este dificil de imaginat pentru Mubarak aceeaşi soartă ca a lui Ben Ali. În primul rând, regimul egiptean este mult mai puternic decât cel tunisian. Raisul este susţinut de o armată foarte loială, armata din care au provenit toţi şefii de stat, din 1952 încoace, inclusiv Mubarak. Este susţinut şi de un sistem de securitate foarte puternic. Consecinţe asupra regimului tot vor fi: candidatura lui Gamal Mubarak (fiul cel mare al preşedintelui egiptean) la succesiunea tatălui, poate fi abandonată”.
„Şi acum, Egiptul”, notează France-Soir. „După Tunisia, furia urcă în ţările arabe”, explică tabloidul francez. „Manifestanţii egipteni sfidează dictatura lui Mubarak. Cei care au ieşit în stradă nu sunt egiptenii săraci, ci egiptenii de pe Facebook”.
Ziarele scriu şi că „în curând vom avea o carte despre cum au fost publicate documentele americane de către site-ul WikiLeaks” iar cartea ne-o propune cotidianul american New York Times. Cartea va apărea lunea viitoare, va fi o carte electronică, cu 27 de noi documente confidenţiale americane, cât şi o culegere a celor mai importante documente deja publicate, o biografie a fondatorului site-ului, Julian Assange şi mai multe analize. Cartea poartă titlul „Open Secrets: WikiLeaks, War and American Diplomacy” (Secrete dezvăluite: WikiLeaks, războiul şi diplomaţia americană). Tot în