* în cadrul plângerii penale, cei doi sunt acuzaţi că au prezentat, cu rea-credinţă, date inexacte Parlamentului pe tema pensiilor militarilor * de asemenea, în plângerea penală, Tuşa invocă şi discursul premierului din 15 septembrie 2010, din cadrul dezbaterii din plenul Camerei pe marginea Legii Unitare a Pensiilor, în care Emil Boc ar fi reiterat aceleaşi afirmaţii, punctând faptul că, în ambele situaţii, "Emil Boc nu a făcut referiri la anumite condiţionări legate de durata stagiului militar sau de dovedirea acestuia de către pensionarii militari pentru păstrarea cuantumului de 3.000 de ron"
Deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa a formulat marţi o plângere penală împotriva lui Emil Boc şi a lui Gabriel Oprea, adresată procurorului general Laura Codruţa Kovesi, prin care cei doi demnitari sunt acuzaţi că au prezentat, cu rea-credinţă, date inexacte Parlamentului pe tema pensiilor militarilor. Plângerea a fost formulată pe motivul săvârşirii "infracţiunii de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, faptă săvârşită în calitate de membru al Guvernului, în exerciţiul funcţiunii, infracţiune prevăzută şi pedepsită de art. 8, alin. 1, lit. b din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială".
Diana Tuşa invocă, în cadrul plângerii penale, faptul că, în şedinţa plenului reunit din 7 iunie 2010, Emil Boc a prezentat cu rea-credinţă "date inexacte ce vizau proiectul de lege asupra căruia Guvernul urma să-şi angajeze răspunderea, date care au determinat adoptarea actului normativ", făcând referire la Legea 119/2010.
Ca dovadă, deputatul PNL citează din discursul de la acea dată al premierului, asigurarea că "în cazul pensiilor militare, din recalcularea lor pe baza procedurii prevă