Reprezentarea minorităţii macedonene în Parlament a devenit o problemă după decesul Lianei Dumitrescu, având în vedere lipsa unor reglementări clare ale legii electorale referitoare la situaţia în care mandatul unui deputat al minorităţilor naţioanale rămâne vancant.
• Legea electorală 35/2008 are reglementări speciale cu privire la candidaţii minorităţilor naţionale. Aceştia nu candidează în colegii, ca reprezentanţii partidelor, ci la nivelul întregii ţări. Actul normativ nu conţine prevederi referitoare la situaţia în care locul unui deputat ales din partea minorităţilor rămâne vacant. Singurele precizări se referă la alegerea unui reprezentant al minorităţilor. Astfel, Liana Dumitrescu, la fel ca ceilalţi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, nu a candidat într-un colegiu anume, ci în circumscripţia naţională România. Ea a primit însă cele mai multe voturi în judeţul Neamţ.
• În cazul Lianei Dumitrescu nu a existat nici un candidat de rezervă care să poată ocupa locul rămas vacant, un posibil motiv în plus pentru organizarea de alegeri.
• Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, susţine că trebuie organizate alegeri doar în colegiul în care Liana Dumitrescu a primit cele mai multe voturi, adică în Neamţ. El a precizat însă că decizia va fi luată după consultarea grupului minorităţilor, săptămâna viitoare. "Cea mai simplă variantă ar fi să organizăm alegeri în colegiul în care a fost aleasă pentru că ar obţine suficiente voturi. Sunt mai multe variante de luat în discuţie", a spus Pambuccian.
• În schimb, deputatul PNL, Mihai Voicu, este de părere că mandatul de deputat deţinut de Liana Dumitrescu trebuie să rămână neocupat până la viitoarele alegeri parlamentare generale: "Nu se ţin alegeri, rămâne postul neocupat pentru că minorităţile sunt alese într-un regim special".
• Deputatul UDMR, Mate Andras Leve