Peste 120 de copii sunt iniţiaţi în arta dramatică la cercul de teatru de la palat. Cursurile sunt gratuite şi toţi copiii, de la preşcolari şi până la liceeni, pot să îşi cultive pasiunea pentru teatru într-un mod distratractiv. Cercul de teatru are cea mai mare tradiţie din judeţ, fiind înfiinţat în 1983.
La cerc copiii sunt împărţiţi în nouă grupe dintre care patru sunt pentru începători, două de performanţă şi trei pentru avansaţi. Aceştia vin o dată pe săptămână la palat pentru ora de teatru ţinută de profesoara Mihaela Dobre. „La cercul de teatru, copii păşesc vrăjiţi într-o lume fascinantă şi aparent. Din 1983 şi până în prezent, zeci de generaţii de la vârsta grădiniţei şi până în anii de liceu, au deprins arta interpretării scenice. Elevii de la cercul de teatru au fost premiaţi la concursuri de creaţie literară dramatică şi poezie. Au obţinut premii I, II şi III la competiţiile de la Caracal, Târgu-Ocna sau Giurgiu. Aici noi, uneori, lucrăm cu păpuşile, alteori ne distrăm, copiii îmbrăcându-se în costumele personajelor, nu avem un program sau o rutină anume”, explică profesoara.
Rolul orelor de repetiţii sunt spectacolele de teatru care cuprind diferite genuri : cupletul satiric, monologul, teatrul scurt, dramatizarea, basmul stilizat, momentele muzicale cu păpuşi. „Spectacolele au fost prezentate în oraşul nostru, la concursurile de teatru de la Palatul Copiilor şi la nivel judeţean. Reprezentaţiile lor au fost răsplăptie cu ropote de aplauze, premii şi diplome. Vraja scenei a atras şi încurajează în continuare talentele şi le educă în spiritul a tot ce este frumos şi generos în artă”, mai spune profa de teatru.
Spectacole de sărbători
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, de Paşti sau de 8 martie copiii pun în scenă diferite piese. Operele dramatice sunt alese atât din literatura clasică, cât şi cea română, din care l