Autorităţile sanitar-veterinare nu pot upraveghea situaţia decât la nivelul actelor, întrucât nu este funcţional nici un laborator care să facă analize de depistare a dioxinei
Deşi s-a vehiculat pericolul infiltrării în ţară a unor cantităţi mari de carne de porc din Germania, contaminată cu dioxină, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov spun că acest lucru nu s-a întâmplat. „Din verificările făcute de medicii veterinari, s-au înregistrat în ultimele două luni, la cele 5 unităţi de procesare carne şi cele două depozite frigorifice care aduc produse sau materie primă din import, 250 tone carne de porc din Germania. Potrivit documentelor care le-au însoţit, acestea nu conţin dioxină peste limita maximă admisă”, a declarat dr. Dorin Enache (foto), directorul DSVSA Braşov. În prezent, autorităţile nu pot supraveghea situaţia decât la nivelul actelor, întrucât nu este funcţional nici un laborator care să facă analize de depistare a dioxinei. S-a achiziţionat echipamentul necesar, urmând ca metoda să fie implementată în următoarele săptămâni, în laborator autorităţii sanitar veterinare din capitală.
Teama cetăţenilor, cum că ar fi consumat sau că mănâncă în continuare produse contaminate cu dioxină, s-a declanşat odată cu declaraţia preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Porci, Gheorghe Caruz, conform căreia, în ultima perioadă, au intrat în ţară sute de kilograme de carne din Germania, posibil contaminate cu substanţe chimice. Autorităţile sanitar-veterinare nu pot upraveghea situaţia decât la nivelul actelor, întrucât nu este funcţional nici un laborator care să facă analize de depistare a dioxinei
Deşi s-a vehiculat pericolul infiltrării în ţară a unor cantităţi mari de carne de porc din Germania, contaminată cu dioxină, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguran