Editorialul numărului 3/2010 al REVISTEI MEDICALE ROMÂNE se ocupă de un simbol de primă importanţă în medicina hipocratică. Într-adevăr, dl dr. Grigore Buşoi, redactorul-şef al revistei, propune lumii medicale o emblemă definitorie a medicinii, într-o viziune pentadică: în mijloc o cruce albă greacă, cu semnificaţii reverberante, ce se proiectează pe protuberanţa olimpiană a omului – capul –, crucea având în centrul ei o torţă menită să ardă veşnic. (...)
Editorialul numărului 3/2010 al REVISTEI MEDICALE ROMÂNE se ocupă de un simbol de primă importanţă în medicina hipocratică. Înt Publicitate r-adevăr, dl dr. Grigore Buşoi, redactorul-şef al revistei, propune lumii medicale o emblemă definitorie a medicinii, într-o viziune pentadică: în mijloc o cruce albă greacă, cu semnificaţii reverberante, ce se proiectează pe protuberanţa olimpiană a omului – capul –, crucea având în centrul ei o torţă menită să ardă veşnic. Titlul este un ansamblu simbolistic care se constituie într-o adevărată corabie a lui Hipocrate, posesoare de cală, punte şi catarg. Acest revigorant şi inedit triumvirat medical se află înscris într-o elipsă purtătoare de două focare interconectate praxiologic – medicul şi pacientul –, iar curba este susţinută propulsiv de maxima: Vox medicinae tollit. În continuare, dr. Cezar Coşca şi dr. Anca Bălan semnează articolul: Osteoporoza, o problemă de actualitate în practica medicului de familie. Interesul acestui subiect este reprezentat de faptul că osteoporoza ocupă locul patru în rândul bolilor cronice, după infarctul de miocard, boala canceroasă şi accidentul vascular cerebral. (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Editorialul numărului 3/2010 al REVISTEI MEDICALE ROMÂNE se ocupă de un simbol de primă importanţă în medicina hipocratică. Într-adevăr, dl dr. Grigore Buşoi, redactorul-şef al revistei,