Bugetul consolidat al municipiului Suceava pe 2011 este de aproximativ 340 de milioane lei, dintre care 230 de milioane de lei din venituri propri şi aproximativ 110 milioane lei din fonduri şi credite externe. Din aceştia ponderea cea mai mare o reprezintă investiţiile care reprezintă 32% din bugetul pe anul acesta. Cei mai mulţi bani se vor duce pe reabilitarea reţelelor de termoficare şi puncte termice unde sunt alocaţi 9,6 milioane lei, din care 3,5 milioane de lei credite de angajament.
Reabilitarea zonei centrale a municipiului, printre care parcarea subterană din centrul Sucevei, este şi aceasta în fruntea celor mai costisitoare investiţii, aici fiind alocaţi aproape 6 milioane de lei, bani proveniţi numai din credite de angajament. Podul avariat de inundaţii costă şi acesta 5,3 milioane de lei din bugetul Sucevei.
Transporturile şi învăţământul cele mai bine “plătite”
În ceea ce priveşte cheltuielile bugetului local, ponderea cea mai ridicată o deţin “Transporturile” unde s-au alocat 25,79% şi “Învăţământul” care a primit 23,93%. În urma amendamentelor depuse <Învăţământul> a mai primit fonduri pentru renovarea mai multor şcoli şi licee.
În urma unui amendament al consilierul Virginel Iordache, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, pe care îl conduce, a primit 250.000 lei. “Propun 250.000 lei pentru schimbarea pardoselii şi a uşilor colegiului care nu au fost schimbate din 1974 şi care arată ca străzile din Suceava”, a fost motivaţia ironică a consilierului la amendamentul depus şi aprobat ulterior.
Alte 100.000 lei au fost date pentru refacerea acoperişului Şcolii Generale Nr. 11 la propunerea viceprimarului Lucian Harşovschi, 100.000 lei pentru acoperişul Şcolii Generale Nr. 3, 100.000 lei pentru întreţinerea Şcolii Generale Nr. 8. La propunerea primarului Ion Lungu, 700.000 lei au fost daţi la