„Sindicatele subminează propunerile investitorilor străini de relansare a pieţei muncii” (Ziarul Financiar). „Facem un buget mai prost decât unele ţări africane” (Adevărul). „De ce sunt produsele de lux mai scumpe în România decât în Germania?” (România Liberă). „Scumpirile au adus cod roşu de foamete” (Adevărul). „Cel mai mare SPA din UE pe ruinele Dracula Park” (Evenimentul Zilei).
„Panică penală în Argeş. Dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean s-ar putea ramifica spre alte nume grele din administraţie”, notează România Liberă. „În timp ce PSD îl apără cu scandal în Parlamentul European, ancheta DNA, în cazul lui Constantin Nicolescu, suspectat că a favorizat accesul unor firme la bani publici, a continuat ieri, 27 ianuarie, cu arestarea acestuia. La aflarea deciziei, şeful CJ a făcut infarct, iar soţia sa o cădere de glicemie. Acuzat de fraudă cu fonduri europene, în sumă de 900.000 euro, luare de mită (peste 6.000 lei, inclusiv alimente) şi instigare la abuz în serviciu, Nicolescu, spun surse judiciare, ar fi cerut mai multor primari PSD să favorizeze câteva firme cu obţinerea unor contracte finanţate din fonduri publice”.
„Sindicatele subminează propunerile investitorilor străini de relansare a pieţei muncii”, citim în Ziarul Financiar. „Doar una din cinci propuneri de modificare a Codului Muncii, propuse de Consiliul Investitorilor Străini (CIS) şi Camera de Comerţ Româno-Americană a fost acceptată de varianta proiectului propus de sindicate şi patronate, ceea ce înseamnă că este posibil ca în varianta finală ajunsă la Guvern să nu fie modificări semnificative ale legislaţiei actuale”. Una dintre cele mai importante - dar totodată şi una dintre cele mai controversate - modificări propuse este prelungirea perioade de probă de la 30 la 45 de zile pentru funcţiile de execuţie şi de la 90 de zile la 120 de zile pentru funcţiile de conducere. @