Moody's: Şansele îmbunătăţirii ratingului de ţară cresc dacă reformele devin independente de Fond
Totuşi, surse guvernamentale afirmă că Guvernul negociază cu FMI încheierea unui nou acord, cu o durată de doi ani
Şansele îmbunătăţirii ratingului României cresc dacă sunt continuate reformele structurale, însă acestea trebuie să devină independente de cerinţele FMI, potrivit agenţiei de evaluare Moody's. De asemenea, promovarea unei politici fiscale prudente care să întărească forţa financiară a Guvernului ar favoriza creşterea ratingului de ţară.
Creşterea ratingului României depinde de reformele structurale şi de asigurarea unui control mai bun al cheltuielilor guvernamentale, iar probabilitatea unui astfel de scenariu ar creşte atunci când motivaţia Guvernului pentru reforme şi stabilitate devine independentă de FMI, potrivit agenţiei de evaluare financiară, informează Mediafax.
"O continuare consistentă a procesului de reforme structurale pentru a asigura un control mai bun al cheltuielilor guvernamentale ar fi pozitivă pentru rating", a declarat Alexander Kockerbeck, vicepreşedinte şi senior credit officer în cadrul agenţiei de rating Moody's.
Promovarea unei politici fiscale ar favoriza creşterea ratingului
El a arătat că promovarea unei politici fiscale care să întărească forţa financiară a Guvernului ar favoriza creşterea ratingului de ţară, menţionând însă că îmbunătăţirea calificativului este mai probabilă dacă va exista o motivaţie mai puternică din partea Executivului pentru reforme, şi nu dictată de factori externi.
"Probabilitatea unui astfel de scenariu ar creşte într-un mediu politic robust care generează mai multă motivaţie endogenă pentru reforme şi stabilitate, şi care să nu fie dictată de FMI", a mai spus Kockerbeck.
Oficialul Moody's a arătat că suprapunerea ciclului electoral cu cel ec