Romanii iau Algocalmin pentru a potoli orice fel de dureri, fie ele de cap, masea ori de spate. Ba mai mult, "calmantul saracului" este folosit si pentru a scadea febra, desi analgezicul nu are, nicidecum, aceste proprietati, spun farmacistii.
Alarmati ca, de la 1 februarie, cel mai ieftin calmant de pe piata va putea fi cumparat doar pe baza de reteta de la medic, oamenii-si fac provizii de Algocalmin.
Durerea de cap, mai scumpa de la 1 februarie
Agitatia a inceput dupa ce autoritatile au decis ca toate calmantele pe baza de metamizol, printre care Algocalmin, Quarelin ori Novocalmin, nu vor mai putea fi cumparate fara reteta.
Algocalminul, un brand vechi de peste 40 de ani, are pe langa avantajul unei mari popularitati si pe cel al pretului relativ scazut. El a devenit, in timp, sinonim cu orice medicament analgezic la un pret pe care multi si-l pot permite. Aproximativ sapte lei pentru 20 de comprimate.
Pe piata farmaceutica exista insa si alte medicamente care, desi nu au aceeasi substanta activa, au acelasi efect terapeutic: Nurofenul si Ibalginul sunt si ele analgezice la fel de puternice ca Algocalminul. Dar cu vreo 10 lei mai scumpe.
Un Algocalmin pe zi tine medicul departe
Nea' Costel, un batranel de vreo 65 de ani, cu o conformatie care il situeaza undeva intre durduliu si aproape gras, marturiseste ca nu prea are incredere in medici si prefera sa se doftoriceasca singur. "Niste banditi, domnule, cu totii niste banditi", ii portretizeaza Costel pe doctori.
Un ceai de lamaie si-un Algocalmin, continua el, sunt mai ieftine si mai eficiente decat prescriptiile oricarui medic. "In plus, un Algocalmin pe zi tine doctorii departe. Si la cati bani cer, mai bine sa nu te apropii de ei", adauga batranul sugubat. Isi sprijina sacosa de peretele unei farmacii din