Pielea din jurul ochilor este mai subţire şi mai sensibilă, la fel şi reţeaua de capilare care o traversează. De aceea, această zonă necesită o îngrijire specială, prin care să se atenueze cearcănele ce dau un aspect obosit feţei.
Cearcănele pot fi moştenite genetic, pot apărea pe fondul oboselii accentuate sau pot fi semnul unor boli. În majoritatea cazurilor, mecanismul prin care ele se formează este similar urmelor lăsate de contuzii, deci apar la fel ca „vânătăile".
Capilarele minuscule de sub piele se sparg, iar acest lucru este vizibil la suprafaţa pielii, suficient de subţire încât să le trădeze ruperea. În alte cazuri, este vorba despre un exces de pigment, adică despre o cantitate mai mare de melanină prezentă la nivelul tegumentului exact în zona din jurul ochilor.
Aceste cearcăne sunt în general moştenite genetic şi se accentuează odată cu înaintarea în vârstă, fiindcă pielea continuă să se subţieze pe măsură ce îmbătrânim. În egală măsură, circulaţia deficitară a sângelui şi retenţia de apă, dar şi congestia nazală pot produce cearcăne. În aceste situaţii, sângele care stagnează pune presiune asupra vaselor care în cele din urmă cedează.
Foloseşte demachiant special
Produsele pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor sunt esenţiale pentru a preveni apariţia cearcănelor. De aceea, este necesar să foloseşti doar produse speciale. Deci nici demachiantul şi nici crema folosite pentru faţă nu vor fi utilizate şi în zona ochilor.
Pentru îndepărtarea machiajului şi a impurităţilor, poţi folosi loţiunea demachiantă bio „Culture Bio" de la Yves Rocher (1), preţ: 35 lei, potrivită şi pentru tenurile mature, fiindcă antioxidanţii conţinuţi ajută şi la netezirea ridurilor. De asemenea, un demachiant special pentru zona ochilor este cel cu extract calmant de muşeţel „Camomile Gentle Eye Make-Up Remover" de l