„El Baradei, laureatul premiului Nobel pentru Pace, sperie regimul aflat la Putere în Egipt” (Le Parisien/Aujourd’hui en France). „El Baradei se visează omul providenţial” (Le Figaro). „Furia egiptenilor suscită jena diplomaţiilor occidentale” (Le Monde). „Spania lui Zapatero adoptă ieşirea la pensie la 67 de ani” (Le Figaro). „Noua modă a belgienilor: să devii luxemburghez” (Le Soir).
Întoarcerea în Egipt a lui Mohamed El Baradei, fostul director al Agenţiei Atomice Internaţionale şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, reţine atenţia ziarelor europene.
Financial Times se ocupă de acest subiect chiar pe prima pagină. Laureatul Premiului Nobel susţine că „bariera fricii a fost spartă”.
Le Parisien/Aujourd’hui en France, ziarul francez cu cel mai mare tiraj, consideră că „El Baradei, laureatul premiului Nobel pentru Pace, sperie regimul aflat la Putere în Egipt. Aflat la Viena, în Austria, înainte de a reveni în ţară, El Baradei s-a declarat gata să conducă tranziţia politică în Egipt. În timp ce mulţimea pe stradă se angajează într-o confruntare directă cu regimul aflat la putere, El Baradei apare ca o alternativă credibilă”. Fostul diplomat a anunţat că „vrea să se prezinte la viitoarele alegeri prezidenţiale, în septembrie 2011. Beneficiind de o statură internaţională, reîntoarcerea sa în ţară sperie regimul aflat la Putere, care a orchestrat o amplă campanie de denigrare contra lui. În toamna anului trecut, El Baradei a făcut apel la boicotarea alegerilor legislative desfăşurate în noiembrie şi în decembrie, dar şi a celor prezidenţiale, dacă actuala Constituţie nu va fi reformată. Fost şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) din 1997 şi până în 2009, Mohamed El Baradei a făcut o primă intrare triumfală la Cairo în februarie 2010. Diplomatul a încercat atunci să unească opozanţii regimului, ceea ce a dus la cre