În mai anul trecut Ion Petre a deschis în Pasajul Vilacrosse primul bar pentru pasionaţii de bere. Adică pentru cei care ştiu că unele beri trebuie savurate şi nu băute de sete, că altele se beau doar în anumite pahare, la anumite temperaturi şi că şi berile pot avea de la 10% până la 50% alcool.
Un adevărat băutor de bere este de fapt ca un cunoscător de vinuri, trebuie să ştie să aprecieze berea după culoare, gust, aromă, să ştie ce înseamnă o bere premiată, de ce unele beri costă peste 100 de euro şi de ce unele sticle sunt adevărate piese de colecţie - cum ar fi berea care se vinde la o mânăstire doar în scopuri necomerciale, o dată pe lună, într-o cantitate limitată.
"Eu am acum în bar 100 de sortimente de bere, dar până la sfârşitul anului vreau să aduc 500 din toată lumea, de la Belgia până la Jamaica, Australia şi Noua Zeelandă", spune Petre.
În Beer O' clock sunt beri afumate cu gust de şuncă, bere cu aromă de cereale prăjite, fructe de pădure, fructe uscate şi caramel sau ciocolată, bere făcută în mânăstire şi bere făcută în fabrici după reţete din mânăstire, Pils, Lager şi alte zeci de reţete inedite ale căror nume se găsesc pe beeroclock.ro.
Petre vrea ca în acest an să mai deschidă pe lângă locaţia intimă din Pasajul Vilacrosse încă o locaţie mai mare şi un magazin specializat în bere.
În mai anul trecut Ion Petre a deschis în Pasajul Vilacrosse primul bar pentru pasionaţii de bere. Adică pentru cei care ştiu că unele beri trebuie savurate şi nu băute de sete, că altele se beau doar în anumite pahare, la anumite temperaturi şi că şi berile pot avea de la 10% până la 50% alcool.
Un adevărat băutor de bere este de fapt ca un cunoscător de vinuri, trebuie să ştie să aprecieze berea după culoare, gust, aromă, să ştie ce înseamnă o bere premiată, de ce unele beri costă peste 100 de euro şi de ce unele sti