Beneficiară a unei burse Comenius, Alina a descoperit anul trecut în Cipru, metode inedite de a-i face pe liceeni să fie mai atrași de ştiinţa cifrelor.
NĂSCUTĂ. 1 august 1973, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Facultatea de Matematică - Fizică din cadrul Universităţii de Vest, Timișoara; Postuniversitară în Informatici Aplicate, Universitatea de Stat București.
FAMILIE - Căsătorită, are un copil
De când se știe, Alina și-a dorit să fie dascăl. Chiar dacă a absolvit o facultate cu specializare dublă: matematică și fizică, iar ulterior a obținut o licență postuniversitară în informatică aplicată, a realizat că-și dorește mai mult să inițieze și să ghideze copiii în tainele matematicii. „Întotdeauna mi-a plăcut să comunic şi să îi ajut pe elevii mei să înţeleagă cât mai uşor matematica, pentru ca apoi să îi fac să se îndrăgostească de această disciplină", povesteşte profesoara. Fire ambițioasă și perseverentă, Alina a decis să acceseze, toamna trecută, o bursă Comenius din cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții. Așa a ajuns în Cipru, unde a descoperit oameni minunaţi, dar a luat parte şi la proiecte interesante. „Comenius este o acţiune care are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi consolidarea dimensiunii europene în educaţie, încurajarea învăţării limbilor străine şi a cooperării transnaţionale între şcoli", afirmă dascălul Alina Lazăr. Profesoara spune că beneficiarul acestor proiecte este de fapt întreaga comunitate educaţională, de la elevi, la toate categoriile de personal didactic, precum şi părinţi. „La un astfel de stagiu am participat și eu în Cipru şi am fost ajutată și susținută de inspectorul de specialitate pe proiecte europene, Mădălina Popescu", afirmă profesoara de matematică.
"Cocoșul de Hurez", plimbat în Cipru
În Cipru, a fost singurul dascăl vâlcean participant, dar a fost însoţită de profesori de ma