Un nou studiu a arătat că persoanele care admiră fotografiile prietenilor de pe Facebook, în care aceştia sunt fericiţi, se simt mai trişti şi mai singuri.
Alex Jordan, student la secţia de Psihologie a Universităţii Stanford, a venit cu ideea studiului atunci când a observat că prietenii săi îşi schimbă starea de spirit atunci când intră pe site-ul de socializare. Prietenii săi simţeau că nu mai sunt importanţi şi că duc o viaţă mizeră, în comparaţie cu oamenii de pe Facebook, care zâmbeau şi păreau foarte mulţumiţi.
Arătând partea frumoasă, veselă şi mulţumitoare a unora, Facebook îi loveşte repetat în puncte slabe pe cei sensibili. Femeile sunt în special vulnerabile la astfel de etichete, scrie slate.com.
Studiul efectual pe un eşantion de 140 de studenţi de la Stanford arată că omul supraestimează fericirea altora, îngopându-se astfel în stări depresive.
Pe Facebook există numai fotografii cu feţe zâmbitoare, iar dacă se întâmplă să se strecoare şi o fotografie cu o mimică tristă, cu siguranţă aceasta a fost studiată astfel încât să fie artistică.
Se pare că reţeaua de socializează încurajează promovarea stărilor de bine, dovadă stând existenţa butonului "Like" ("Îmi place"), fără opusul său, însă, "Hate" ("Urăsc").