Din cauza lipsei de săli, în aproximativ jumătate din şcoli, elevii din clasele I-VIII sunt nevoiţi să facă orele de educaţie fizică în condiţii improprii, printre pupitrele din sălile de curs. Sursa: ADI PÎCLIŞAN
Elevii din clasele V-VIII ai Şcolii nr. 22 "B.P.Haşdeu" fac orele de sport într-o sală provizorie. Încăperea e mai mică decât o sală de curs. Aici urmează să fi amenajate vestiarele şi grupurile sanitare aferente noii săli de sport, a cărei construcţie va fi finalizată în curând.
Elevii claselor I-IV, în schimb, nici măcar aşa o sală de sport improvizată nu au. Ei învaţă în trei corpuri de clădire, B, E şi F, situate în aceeaşi curte, şi împart terenul de sport. Pe timp de iarnă, sunt nevoiţi să facă ora în clasă sau pe hol.
"Facem încălzirea fără să alergăm"
În zilele când au ore de sport, elevii vin la şcoală îmbrăcaţi în trening, pentru că nu există vestiar. "Nu avem o încăpere pe care să o putem folosi permanent pe post de sală de sport, deşi am avea mare nevoie. Când vremea e bună mergem afară, pe teren, când e frig facem ora de sport în clasă. Susţinem dezvoltarea fizică prin mişcare, la noi e lege să se ţină orele de sport, nu le înlocuim cu româna sau matematica. Trebuie respectată curba de efort. Cu cei de la clasa I şi a II-a nu ne încumetăm să facem ora de sport pe hol, sunt prea mici şi e riscant, pe jos este mozaic şi se pot lovi. Cei mai mari au încercat să facă sport pe hol însă îi deranjau inevitabil pe cei care aveau ore în săli", spune Liliana Dohotariu, institutor la clasa I.
Cei mici au energie multă, par tot timpul neobosiţi. "Când avem ora de sport mutăm băncile, facem mai mult loc în sala de curs, şi aerisim. Timp de 20 de minute facem încălzirea fără să alergăm, apoi jucăm tot felul de jocuri care implică mişcare, cum ar fi «Scaunul fierbinte». Aşezăm câteva scaune în cerc î