Egiptul are un nou prim-ministru, însă locuitorii acestei ţări continuă să ceară în stradă plecarea preşedintelui Hosni Mubarak. Liderul egiptean l-a numit sâmbătă şef al Executivului pe fostul ministru al aviaţiei, în timp ce pentru postul de vicepreşedinte l-a desemnat pe directorul serviciilor de informaţii. Prin aceste măsuri Mubarak nu reuşeşte însă să calmeze spiritele încinse ale manifestanţilor, care au continuat sâmbătă, pentru a cincea zi consecutiv, confruntările violente cu forţele de ordine.
Surse medicale au dezvălui că cel puţin 100 de persoane au murit în ultimele cinci zile, numai sâmbătă fiind ucise 33 de persoane.
Protestatarii au incendiat sâmbătă mai multe clădiri ale autorităţilor, sediul fiscului fiind mistuit de flăcările care ameninţau şi Muzeul Egiptului, aflat în apropiere.
Arheologul Zahi Hawass a declarat pentru televiziunea publică de la Cairo că, în pofida încercărilor civililor de a proteja clădirea, o bandă de hoţi a reuşit să pătrundă în muzeu şi a distrus două dintre mumiile expuse.
Câteva mii de deţinuţi au evadat din închisoarea Wadi Natroun, situată la 100 de kilometri nord de Cairo, au anunţat, duminică, surse din serviciile de securitate egiptene, citate de AFP.
Egiptenii din Cairo s-au organizat în echipe de apărare, înarmate cu bâte şi bare de fier, pentru a proteja populaţia de ameninţarea bandelor de hoţi care jefuiesc magazine, vandalizează locuinţe şi terorizează populaţia în diferite cartiere ale capitalei.
Autorităţile ordonă suspendarea televiziunii Al-Jazeera
Ministrul egiptean al Informaţiilor, Anas el-Fekki, a încearcă să cenzureze presa care a relatat pe larg despre manifestaţii.
Ministrul în exerciţiu al Informaţiilor "a decis ca serviciul de informaţii de stat să închidă operaţiunile canalului Al-Jazeera în Republica Arabă Egipt, să anuleze toate autorizaţiile