Membrii expediției „Adevărul“ au gustat mâncăruri exotice la un cunoscut restaurant din Nairobi. Localul Carnivore ocupă un loc important în agenda oricărui turist care ajunge în Kenya.
Aventura în Kenya a început cu piscină şi relaxare după zborul lung, iar gerul din România a fost dat repede uitării. La 25 de grade Celsius, viaţa se vede altfel şi cei 15 câştigători ai concursului „Rahan te trimite în safari", organizat de ziarul „Adevărul", se bucură de farmecul şi misterele capitalei Nairobi.
Popasul la faimosul restaurant Carnivore din Nairobi a însemnat o experienţă inedită. „La Carnivore mănânci şi mănânci, până pui steagul jos. Altfel, chelnerii tot aduc mâncare", ne-a asigurat David, unul dintre kenyenii care-i însoţesc pe cei 15 români în aventura din Africa. Restaurantul cel mai faimos din Kenya este mereu plin de turişti. O masă-două sunt ocupate de localnici, în rest se vorbeşte doar engleză, franceză, germană, chineză şi, desigur, română.
Meniul este unul fix, dar se schimbă în fiecare zi. Lista include 19 feluri de mâncare (plus desert) şi costă 1.850 de şilingi kenyeni, adică aproximativ 25 de dolari. Copiii plătesc 75% din această sumă. Cei care nu vor să mănânce carne pot încerca şi meniul vegetarian, mai ieftin cu 7-8 dolari. În preţ nu sunt incluse băuturile, dar o „halbă" de suc de mango costă 200 de şilingi (aproximativ 3 dolari).
Carnea de cămilă, „un pic aţoasă"
Mâncarea este gătită chiar sub ochii turiştilor uimiţi de rapiditatea cu care se mişcă atât bucătarii, cât şi chelnerii. Pe masă apar într-o clipită sosurile, vreo şase la număr, salatele, doar patru feluri, după care încep să curgă frigăruile de vită, curcan, porc, pui şi miel. La acestea se adaugă specialităţile locale: cămilă şi crocodil - tot la frigăruie, dar şi chifteluţe de struţ, inimă de taur sau „mutura"-un cârnat picant din carn